Tüp ebbek tedavisinde yumurtalıkların iğnelerle uyarılması ve daha sonra oluşan foliküller belli bir büyüklüğe ulaştığında, olgunlaştırma iğnesi yapılır ve otuzaltı saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama için anne adayı işlem öncesi 2 saat kadar önce tüp bebek merkezie gelip baba adayından sperm örneği alınır ve Yumurta toplama öncesi ön hazırlık ve bilgilendirmeler yapılr.
yumurta toplama işlemini steril ortamda ameliyathanede hafif bir anestezi altında ve vaginal ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Ultrason kılavuzluğunda bir özel iğne sistemi ile yumurtalıklara ulaşıp, tüm folikülleri tek tek boşaltarak içlerinde yumurta alınır. Laboratuarda mikroskop altında yapılan yumurta arama işleminde yumurta elde edilememişse, folikülün içini özel sıvılarla yıkayarak işlemi tekrarlanır. Böylece her 2 yumurtalıkta oluşan tüm foliküller aspire ediliyor ve tüm yumurtalar laboratura iletilmiş oluyor. OPU işlemi folikül sayısına bağlı olarak 5-20 dakika arasında sürer yumurta toplama işlemi sonrası bir saat dinlendikten sonra hastamızı tedavilerinide anlatmış olarak eve gidebilirler.
yumurta toplama işlemi sonrası tedaviniz anlatılıp taburcu edildiğinizde o günü ev istirahati ile geçirmesi iyi olur. Hafif ağrı olursa bir ağrı kesici kullanılabilir.
Bir önceki yazımız olan Tüp bebek tedavisinde anne adayı ve baba adayı başlıklı makalemizde Tüp Bebek, tüp bebek nedir ve tüp bebek psikoloji hakkında bilgiler verilmektedir.
Lütfen Bu konu ile alakalı Dokturumuza danışmak için Burayı Tıklayın