Bir çift kaç kez tüp bebek tedavisi deneyebilir ?
Read More »Video
Tüp bebek tedavisinde neler yaşanır?
Tüp bebek tedavinin ilk adımını, anne ve baba adayının ayrıntılı biçimde incelenmesi oluşturur. Anne baba adayına özgü nedenlerin ortaya çıkarılması için, ön incelemelerin yapılması önemlidir. Bu ayrıntılı ön incelemenin ardından, uygun bulunan tedavi protokolüne göre, yaklaşık 10-15 gün süren tedavi sürecine geçilir. Bu sürecin temel amacı, normalde her ay bir adet olgun yumurta geliştiren yumurtalıkları uyararak, birden fazla sayıda olgun …
Read More »Tüp bebek ile mikroenjeksiyon farkı nedir ?
Tüp bebek tedavisi, klasik IVF ya da ICSI (mikroenjeksiyon) olmak üzere 2 yöntemle gerçekleştirilir. Tüp bebek yöntemi; Anne adayında ilaçla geliştirilen, çatlatılan ve toplanan yumurtalar ile eşinden alınan ve laboratuvarda hazırlanan üreme hücreleri, Klasik IVF’ de, her yumurta başına belli sayıda üreme hücresi konulmasından sonra, döllenmenin kendiliğinden gerçekleşmesinin beklenmesidir. ICSI ( mikroenjeksiyon)’ de ise; mikro manipülatör denilen özel bir mikroskop …
Read More »Tüp bebek yönetmeliğindeki yenilikler nelerdir ?
Tüp bebek yönetmeliğindeki yenilikler nelerdir ? 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63 üncü maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Kaynak : http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/saglik/saglik_hizmetleri/tup_bebek_tedavisi
Read More »Tüp bebek tedavisinde düşük yapma ihtimali nedir ? #tüpbebek
Tüp bebek tedavisinde düşük yapma ihtimali nedir ? #tüpbebek #ivf Doç. Dr. Selman Laçin tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler veriyor.
Read More »Tüp bebek tedavisinde üreme hücresinin kalitesinin önemi nedir ? #tüpbebek
Tüp bebek tedavisinde üreme hücresinin kalitesinin önemi nedir ? #tüpbebek Doç. Dr. Selman Laçin tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler veriyor. http://tupbebek-istanbul.com Randevu & İletişim: 0212 867 75 00 / 3 ‘ü tuşlayınız.
Read More »Tüp bebek tedavisinde kadın ve erkeğin yaşı başarıyı etkiler mi ? #tüpbebek
Tüp bebek tedavisinde kadın ve erkeğin yaşı başarıyı etkiler mi ? #tüpbebek Doç. Dr. Selman Laçin tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler veriyor. Randevu & İletişim: 0212 867 75 00 / 3 ‘ü tuşlayınız. Tüp bebek tedavisinde başarının sağlanması için en önemli unsurlardan biri kadının yaşıdır. Kadının yaşının ilerlemesi yeterli sayıda ve kalitede yumurta elde edilmesini zorlaştırmaktadır. Çiftlerin nasıl olsa tüp …
Read More »Tüp bebek tedavisi riskli midir ? #tüpbebek
Tüp bebek tedavisi riskli midir ? #tüpbebek
Read More »Tüp bebek tedavisi öncesi nasıl beslenilmeli #tüpbebek #ivf
Tüp bebek tedavisi öncesi ve tüp bebek tedavisine başlayan eşler ve hamilelik planlayan bütün kadınların sıhhatli bir hamilelik geçirmelerinde hem hamilelik öncesinde hem hamilelik yararlı bir beslenme programı uygulamaları önemlidir.
Read More »Polikistik yumurtalık kısırlığa yol açar mı ? #tüpbebek
Polikistik Over = Çok sayıda kist içeren yumurtalık dokusu anlamına gelmektedir. Polikistik Over Sendromu, Sclerokistik over sendromu, fonksiyonel yumurtalık hiperandrojenizm ve Stein-Leventhal sendromu gibi çeşitli isimler verilmiştir. Polikistik over (PCO) ve Polikistik over sendromu (PCOS) farklı kavramlardır.Genellikle bu iki kavran karıştırılmaktadır. PCO (Polikistik over)da kadının ultrasonografik olarak yumurtalıklarda inci kolyesi gibi dizili 2-8 mm çapında 10-15 in üzerinde küçük yumurta …
Read More »