Tüp bebek Tedavisi için karar aldığınız zaman ilk olarak ön hazırlık testleri yapılması gereklidir.Tedavi için kendi bulunduğunuz ilde testleriniz yapılabilir ve çıkan sonuçlar tüp bebek doktorunuza iletilmeli veya tedaviye başlanmadan önce kendisi ile paylaşılmalıdır, bu testler paylaşılarak tüp bebek tedavi öncesi gebelik için engel bir durum olmadığından emin olunmalıdır. Tüp bebek tedavileri kadının adetinin ikinci günü başlar ve yaklaşık olarak on beş – on sekiz gün devam eder. Tedavi sırasında 6-7 kez tüp bebek merkezinde kontrol yapılacaktır. Adet düzensizliği yaşayan hastalarımız doktorlarının tercihi doğrultusunda adet düzenleyici ilaçlar kullanabilir. Tüp bebek tedavisine başlarken yasalar gereği gerekli resmi belgeleri(evlilik cüzdanı) ve tüm tıbbi raporlarınızı getirmeniz gerekmektedir.
Tüp Bebek tedavisi yaptırdıktan sonra anne adayları, tedaviden sonra günlük hayatlarına döndüklerinde tedaviyi olumsuz etkilememek için kendilerini bazen kısıtlarlar. Toplumda çevrelerinden de özellikle sürekli yatmaları konusunu duyarlar. Anne adayları, mutlaka tüp bebek merkezinin uyarılarını ve önerilerini dikkate almalıdır.
Bir önceki yazımız olan Mikroenjeksiyon mu , tüp bebek mi ? başlıklı makalemizde Doğal tüpbebek, mikroenjeksiyon ve tese hakkında bilgiler verilmektedir.
Lütfen Bu konu ile alakalı Dokturumuza danışmak için Burayı Tıklayın